2023-24 Eğitim-Öğretim Yılı İçinde Yürüttüğümüz e-Twinning Projelerimiz

Ayşe Kemal İnanç İmamhatip Ortaokulu öğretmenleri tarafından yürütülen Atığım Değerlidir (My Waste is Valuable) etwining projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Çevre Uzmanı Konuralp Pirinççi tarafından yapılan sunulan Sıfır Atık sunumunu izlediler.Geridönüşüm hakkında bilgi sahibi olan okulumuz öğrencileri Sıfır Atık hakkında farkındalık kazandılar.

Atığım Değerlidir "My Waste is Valuable" uluslararası ortaklarımızla yürüttğümüz e-twinning projesidir. Projeyi okulumuzda Selda ŞENSES, Esra SAÇLI ve Havva ÇETİNER öğretmenlerimiz yürütmketedir.

Ock

İYİLEŞTİREN HİKAYELER eTwinning projesi okulumuz ögretmeni olan Fulya TEZCAN KOÇ tarafından yürütülen uluslararası bir projedir.

Projenin Amaçları

Projemizin amacı hikayeyi paylaşmak, diğer türlerden farkını anlamak, farklı kültür ve dillerde çocukların ruhuna iyi gelen, şifa veren hikayeleri araştırmaktır. Edebiyatın evrensel değerler etrafında kapsayıcılığını kullanarak çocukların ortak duygularını buluşturmak.

1- Öğrencilerimizin hikâye sayfalarının diğer türlerden farklı olmasını sağlamak.

2-Öğrencilerimizin farklı dil ve kültürlerin hikayelerini tanımalarını sağlamak.

3- Ortak bir konu üzerinde özgün ve geliştirici öyküler yazmalarını sağlamak.

4- Çocukların öykü türü içindeki bağlamı değiştirmesine ve farklı şekillerde dramatize etmesine olanak tanır.

5- Yaşayan öykü kahramanlarını duygusal ve fiziksel olarak somutlaştırarak geniş anlamda empati kurmalarını sağlar.

6- Bireylerin özellikleri ve dijital dönüşümleri kullanımları,

7- Öğrencilerimizin işbirliği geliştirme süreçleri.

8- Öğrencilerin çevrelerindeki sorunlara iyileştirici bir şekilde yaklaşma becerilerini arttırmak.